2024-02-02 63 瀏覽
今日第一次黎呢間春宵打邊爐☺️,餐廳環境乾淨,光猛又開揚!😎先講講湯底,湯底叫左清甜椰子雞湯!😇食火鍋之前先飲湯!試試佢原汁原味嘅感覺先!🤤有新鮮雞🐔,椰子超滋潤又甘甜!成個湯白雪雪咁好靚😌啲清甜椰子雞湯嘅味道真係冇得頂💯!飲落去👅一啖就會感受到椰子🥥嘅清甜,同埋雞🐔嘅鮮味,配合埋啱啱好嘅鹹度,令個湯口感滑溜,唔但止容易入口,仲會想一啖接一啖咁飲落去😋。椰子同雞仲有埋啲薑絲係入面,令個湯湯底層次豐富,恰到好處👌🏻嘅微辣🌶️,令整體飲嚐體驗更多層次,可以慢慢嘆飲落去,仲會令你嘅心情都變得好舒服😌。再加上,用新鮮椰青煲湯,啲湯都會唔會太油膩🌟,飲完之後唔會有攰滯嘅感覺,反而會感到清清哋,好似清新嘅空氣咁,真係正!個湯仲有好多營養價值,可以潤膚💦,補充啲維生素,仲有助消化餐廳勁多火鍋配料揀,樣樣都好味🥹,以下呢幾樣係我覺得成晚最精彩嘅火鍋配料!🥳🔸濟州豬腩肉,豬腩肉色水幾好!😉次次打邊爐都叫牛,但今次心血來潮想食豬!原來豬腩肉配呢個湯椰子雞都幾夾喎🤹🏼‍♀️🔸鵝腸。今晚唔知做乜鬼,勁想食啲平時打邊爐唔會叫嘅嘢,平時我係絕對🙅🏽‍♀️唔食鵝腸㗎 !但經過老公苦苦嘅哀求🥺於是我就踏出第一步!估唔到原來係

🔸鵝腸。今晚唔知做乜鬼,勁想食啲平時打邊爐唔會叫嘅嘢,平時我係絕對🙅🏽‍♀️唔食鵝腸㗎 !但經過老公苦苦嘅哀求🥺於是我就踏出第一步!估唔到原來係咁好食嘅!鵝腸一啲都唔靭,好爽脆!打邊爐原來食鵝腸都幾正㗎✔️正正
🔸本地秀珍菇。勁新鮮,10分爽脆 😊
🔸最後唔記得咗講,其實我係叫咗個酒香鮑魚💪🏾做前菜嘅!平時多數都係鮑魚用嚟打邊爐,但呢個可以即刻凍食,果然冇令我失望不如超彈牙又有酒香味!好美味

環境:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
食物:👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼