2022-11-04 45 瀏覽
秋風起🌀係燒烤既好時間 今日就同fd去左朗豪坊到食韓燒 我地就叫左supreme set $298 (B+C+D) 可以食到唔同牛嘅部位(B)同埋豬+雞+蔬菜(C)同特飲(D) 門口仲有個juice bar想飲就要另外加錢~🍢肉類既推薦韓式梨汁牛五花 用梨汁醃過嘅牛肉 肉質柔軟 食落甜甜地 薄切燒得好快就熟 忍唔住係咁encore 🍢美國安格斯牛板腱 肉質細嫩 表面仲見到均稱既雪花 ❄️ 🍢韓式豬五花 韓燒點少得五花肉 脂肪同肉既比例均稱 食完唔會覺得好油~🥗蔬菜類有翠玉瓜 茄子 栗米同唔同嘅🍄蔬菜都係厚切既 所以烤完之後都仲keep到好多汁好正🤤 一定要燒杏鮑菇同翠玉瓜! 呢到空間闊落幾好坐 order完好快就會送到 仲要個爐好夠火力 最重要係食完唔會成身油煙味👍下次會再encore~