2019-07-25 194 瀏覽
最近去左一間喺中環蘭桂坊嘅小店Westwood Carvery,佢係食美國菜嘅🇺🇸,menu都好多選擇,好多都好想食🤔見佢有個牛肉湯🥣,Homemade Beef Barley Vegetable Soup,都幾特別,其他餐廳都好似冇見過,就叫左一個黎試喇,佢個soup base係清清地嘅雜菜湯,不過就有好香嘅牛肉味🐂Starters就叫左 Portobello Fries with Raclette Cheese,Portobello雖然係炸嘅🐚,不過食落都唔覺得太熱氣,仲可以加埋邪惡嘅芝士拉絲🧀,不個我自己反而係鍾意食佢跟嘅garlic醬,超香口,超好食🤤另外仲叫左New Zealand Diamond clams with White Wine Sauce ,呢隻diamond蜆海水味好重,鮮味十足😋,加埋個好香嘅white wine sauce🥂,搞到我都食左好多呀 重頭戲嚟喇,就係main嘅USDA Prime Rib🥩,我地比較細食,所以就叫左 Regular Cut,呢塊牛扒食落勁有驚喜🤩,因為真係超❗️嫩❗️滑 ❗️原

重頭戲嚟喇,就係main嘅USDA Prime Rib🥩,我地比較細食,所以就叫左 Regular Cut,呢塊牛扒食落勁有驚喜🤩,因為真係超❗️嫩❗️滑 ❗️原來佢係經過12小時慢烤,所以可以令到肉質咁嫩滑,好高質呀👍🏻

另外仲要一提嘅係佢side,Creamed Corn 🌽,又係啲邪惡野haha😝,好幼滑嘅cream,仲有啲煉奶味,所以好甜😋

飲品方面,叫左佢地嘅signature Freshly Squeezed Lemonade🍋 ,有Green 同 pink 兩款,green係青瓜同辣椒🥒🌶,少小辣辣地,好有趣嘅配搭,好fresh架,而pink就係berries味🍒,酸酸甜甜,一樣好味

食飽正餐,當然唔少得仲有甜品啦🙃,叫左個Coconut Sorbet🥥 ,不過其實食落口感似雪糕多啲,椰子味好香呀😋,另外仲叫左個Chocolate Brownie with Vanilla Ice-Cream ,brownie暖暖地,配埋凍冰冰嘅雪糕🍦,好滿足呀
  • Coconut Sorbet
  • USDA Prime Rib Regular Cut