2021-06-07 124 瀏覽
▪️三色芋圓 配黑糖桃膠豆花 $34▪️堅果芋泥豆乳豆花 $35▪️豆乳芝士奶蓋豆乳茶 $35▪️豆乳奶蓋豆豆杯 $35▪️椰奶多芒楊枝甘露 $35.大大大推呢間人龍店,已經encore過好多次,係附近住真係好🤪 本身以為只賣豆乳,原來除了五花八門口味的豆乳之外,還有不同的甜品和台式小食!三色芋圓係我嘅至愛,芋圓煙韌有咬口,仲有芋頭味,佢仲可以配三款配料,今次我選咗桃膠黑糖同豆腐花,呢個配搭勁Q,桃膠份量好多夠哂美顏,豆腐花好滑,加上自家製黑糖嘅微甜點綴,真係好好食!豆乳茶嘅奶蓋好慷慨,即使有特濃豆乳,凍頂烏龍茶嘅茶味都係好出,配料好豐富,手工白玉好Q,唔會硬左一舊,豆乳奶凍好奶滑,味道好有層次,朋友表示下次會再買!另一杯飲品豆豆杯同樣有厚芝士奶蓋加持,相對似甜品多啲,有芋圓、小丸子、珍珠、布丁等等,勁煙韌好飽肚另外試左新出嘅堅果芋泥豆乳豆花,堅果好多種類,好nutty,雖然相比奶蓋飲品較淡,不過好健康,芋泥都好多,芋頭味幾出,幾夾豆乳豆花季節限定嘅楊枝金露相比其他豆乳皇牌無咁突出,顯得中規中矩,唯一係真係好多芒!之前仲試過佢嘅樽裝豆乳同埋小食,都令人回味無窮,不過佢啲豆乳真係好快賣哂,想要多啲
▪️三色芋圓 配黑糖桃膠豆花 $34
▪️堅果芋泥豆乳豆花 $35
▪️豆乳芝士奶蓋豆乳茶 $35
▪️豆乳奶蓋豆豆杯 $35
▪️椰奶多芒楊枝甘露 $35

之前仲試過佢嘅樽裝豆乳同埋小食,都令人回味無窮,不過佢啲豆乳真係好快賣哂,想要多啲味揀就要趁早🤪