2022-07-07
今次係第三次食呢間高質抵食嘅任食邊爐!一入餐廳背景音樂係咁播Mirror,仲要周圍掛晒教主同埋jer嘅廣告,miro嚟食一定好高興😂坐低叫咗頭盤之後當然立刻係去拎佢哋嘅自家製嘢飲🫢洛神花茶入口有啲酸好開胃唔會太甜,打邊爐啱晒蜂蜜菊花露好清甜,唔飲甜嘢嘅話桂花烏龍都茶味好香👍🏻 佢地連啤酒都任飲真係冇得輸醬料區 炸蒜芫荽芝麻醬係基本,值得一提係佢哋用咗新鮮辣椒粒,唔係擺耐左嗰啲,所以落少少就可以好辣麻辣雞煲我地叫左小辣,份量作為頭盤嚟講都幾大!骨唔算好多,配料超級多個味好出,麻嘅後勁都幾勁,如果食得辣嘅辣度可以叫勁啲,因為個醬偏甜~麻辣湯底好有麻香,大辣越煲越辣🫠🫠🫠唔係太食辣嘅我就加左$30叫左個椰青香茅青檸湯底,好有椰香同香茅味,抵讚嘅係食到最後一刻加埋湯都仲係好清新仲有嗰陣椰同香茅味!我哋個餐跟嘅有幾款牛牛下肩肉嘅質感幾稔,幾吸到個湯底嘅味牛板腱就比牛下肩仲稔同滑,仲要係可以喺佢個QR code度任點超正!牛爽肉就質感好特別,鍾意食爽口質感嘅一定要試😀通常食肉啲人都係鍾意食辣嗰邊,因為個味道比較重,但日本豚肉就算落落去椰青果個湯底都好香椰子味!蒿荀都係新鮮,因為冇渣黑椒馬蹄貢丸都好
今次係第三次食呢間高質抵食嘅任食邊爐!
坐低叫咗頭盤之後當然立刻係去拎佢哋嘅自家製嘢飲🫢
洛神花茶
入口有啲酸好開胃唔會太甜,打邊爐啱晒
麻辣雞煲
麻辣湯底好有麻香,大辣越煲越辣🫠🫠🫠
我哋個餐跟嘅有幾款牛
牛下肩肉嘅質感幾稔,幾吸到個湯底嘅味
牛爽肉就質感好特別,鍾意食爽口質感嘅一定要試😀
蒿荀都係新鮮,因為冇渣
黑椒馬蹄貢丸都好好食,爽口彈牙好香黑椒味
芋頭包心貢丸都好高質入邊有一大舊芋頭,絕對唔係平日嗰啲假味芋頭
花雕醉雞件超好味好香酒味
魚片都好滑,海蝦都幾新鮮,好高質!
我鍾意呢度嘅最大原因係佢啲甜品超吸引,係可以自己mix and match 嘅紅豆芋圓豆腐花!真係咁多任食邊爐嚟講最有heart嘅自家製甜品!
當然唔少得仲有雪糕仲係杯裝任食😀
值得一題係服務質素都好好,店員都好helpful友善😀😀😀
埋單都係每人3xx左右,性價比真心高!