2023-03-06 130 瀏覽
之前去利舞臺食飯見到有間環境好靚嘅餐廳,午市主打點心,晚市就做養生美顏火鍋,今次試咗佢嘅火鍋餐廳裝修重現番50年代嘅香港,選址喺利舞臺非常之適合,入面有好多打卡位,有個位仲好似Teamlab咁,玩燈光同鏡俾人影相,而餐廳好大,座位好寬敞,食得舒服好多打卡餐廳嘅食物質素都係一般,但呢間嘅火鍋絕對高質,叫咗個辣汁花蛤鍋,有好多配料喺湯底入面,有好多花蛤,新鮮冇沙,仲有好多蕃茄、什菇、洋蔥、西芹,個湯就咁飲都好正,有蕃茄嘅酸味,花蛤嘅甜味,入面仲有秘製辣汁帶出少少辣味,幾過癮叫咗個香江拼,即係全牛拼盤,每個部位都有幾片,可以試哂咁多款野幾爽,牛嘅質素本身高,所以牛味濃郁,脂肪比例好,餐廳仲有教學講每個部位要煮幾耐,跟佢建議就唔會浪費啲靚牛仲叫咗個七色餃,個擺盤好靚,每款餃子皮薄餡靚,有啲款式例如蟲草花餃都幾特別,值得一試佢啲飲品都幾啱打卡,叫咗兩杯特飲:桃花緣、香芳幻,幾啱用黎解辣消滯職員嘅服務態度都好好,好多位都feel到佢地細心,而且會主動幫客人隔油同換碟,所以呢間真係內外兼備,我下次一定會再黎呢間打邊爐,我仲有好多野想試!

辣汁花蛤鍋

七色餃