2023-08-04 604 瀏覽
喺太安樓一條比較靜既橫巷,見到有間新開既burger鋪,當然要試下避風塘軟殼蟹漢堡上網見到其他人個漿係飛魚子蛋黃漿,落左order先發現嗰日係避風塘風味,可惜😢個軟殼蟹真係炸得唔錯,粉薄得黎又夠脆,只係避風塘口味有少少辣,好食但好熱氣和牛竹炭漢堡個包有陣特別既竹炭香味,和牛漢堡有點太熟,但依然好juicy手打騸牯牛漢堡呢個肉味更重,口感比較結實,而且煎得岩岩好,比和牛竹炭堡更好味除左漢堡,下午茶既沙嗲牛肉麵亦係誠意之作,牛肉好食之餘 沙嗲味好濃,比茶餐廳更好食另外魚湯烏冬就飲得出係用鮮魚黎熬製,鮮得黎有少少腥味,我諗老闆要諗下點樣去腥整體黎講,食物質素係高既,可惜鋪頭位置唔好,平時比較少人行呢條巷,所以我中午1點半左右去,都係得2枱客。而由於係即叫即整既關係,人雖然少但依然要等15分鐘以上先有食物上枱。不過,係值得再encore既❤️

避風塘軟殼蟹漢堡

和牛竹炭漢堡