2022-12-23
燒餅風味炸魚餅$39好味指數:7.5/10魚餅🐟輕輕炸過,口感外脆內軟,再加上燒汁💦沙律醬,Wasabi,味道有層次,上面仲有木魚絲,雖然只係小食,但係口感好🤤豐富,唯獨是可以再整熱啲啲,依家只係微暖。芥辣八爪魚$22好味指數:7.5/10芥辣🐙八爪魚嘅芥辣味偏輕,唔算太🌶️辣,但係味道仲係咁好食,用來做餐前小食非常開胃,如果八爪魚切嘅size再大粒少少🤏🏽效果更佳,更有口感。三文魚盛 (2人)$198好味指數:9/10呢一款我哋係因為見到人哋叫,覺得好吸引,所以我哋都試吓。落枱都好有驚喜🤩,佢砌得好靚,用嚟打卡一流,質素亦都非常高,每一片三文魚都係厚切,而且好新鮮,每款三文魚嘅味道,佢都用咗唔同嘅調味料去特製。例如有火炙🔥黑椒味,有一個用咗木魚絲鋪面增加口感,有一款就用咗沙律🥗醬汁砌成花之戀,鍾意食三文魚🍣嘅人一定要試吓依個。北海盛 -海膽-三文魚子-香蔥吞拿魚蓉$54好味指數:9/10海膽非常新鮮🧡,其實睇樣都見到一件壽司好唔好食,尤其是海膽,食落去食到海水🌊嘅鮮味,三文魚子又係粒粒彈牙🦷爽口,仲有香蔥吞拿魚蓉,魚蓉打得好幻滑,重點係佢軍艦嘅紫菜非常🤟🏽爽脆,呢一樣係壽司嘅靈魂。北海
芥辣八爪魚
好味指數:7.5/10
三文魚盛 (2人)
北海盛
-海膽
-三文魚子
-香蔥吞拿魚蓉
北海道大帶子壽司
$39 (2件)
好味指數:9.5/10
帶子非常鮮甜😌爽口,好大塊厚切,上面仲有啲蟹肉同埋三文魚子作點綴,而家好難食得到好食嘅帶子,我好多年前食過,記得佢哋嘅帶子係好好食,估唔到呢一間嘅水準keep得到🏆。
油甘魚壽司
好味指數:7.5/10
油甘魚正常發揮,冇乜特別,欣賞佢哋嘅小心思,上面嘅一點原來係🍋青檸醬,令到魚🐠嘅鮮味更加突出。
三點盛刺身
-三文魚
-油甘魚
-帶子
好味指數:9/10
刺身亦都好新鮮,性價比好高,每一片都係厚切,而且份量都OK,最高分嘅一定係帶子,其他兩款都正常發揮,每一啖咬😬落去都食到魚生嘅鮮甜,而且肉質唔會淋身唔新鮮,非常推薦💞。