2021-12-18
壽司梅 $78午餐包湯、沙律同茶碗蒸,真係好抵食🥰🥰湯有好多三文魚😍超級鮮甜好味,不過怕腥嘅人係會覺得一般,但👦🏽就覺得好高質👍🏼沙律同茶碗蒸就不過不失啦,茶碗蒸都幾香蛋味👍🏼🍣🍣壽司梅都有成10件壽司,包括三文魚、赤身、油甘魚、鱆紅魚、日本魷魚、甜蝦、帶子同加州卷。整體都好好味,好鮮甜同新鮮😍😍比較意外嘅係油甘魚同赤身😋😋油甘魚鮮味好重,魚油味香👍🏼赤身肉質非常實淨又有咬口👍🏼軟殼蟹卷(4件) $38👦🏽👩🏻覺得依一個壽司最正,首先佢嘅軟殼蟹都係非常脆,配埋啲軟林林嘅壽司飯,食落好有口感😋😋面頭唔同平時嘅加州卷加蟹籽,係加咗紫菜,食落個味道更加正,更加帶出軟殼蟹嘅鬆脆😋麻醬烏冬 $35依個有驚喜喎😳烏冬超級彈牙,應該係用咗靚嘅烏冬,而唔係cheap cheap嘅烏冬🤣麻醬就唔會話好特別,上邊有兩隻蝦同兩條蟹柳,依個價錢都算OK👍火灸鰻魚 $8/件我覺得好一般😂個鰻魚好薄,食落冇乜口感,下次試吓其他🙈🙈火灸蟹肉棒 $7/件佢哋蟹肉棒算係好食,一絲絲咁,唔似其他蟹肉棒咁似麵粉🤣🤣🤣7蚊一件都算ok,不過建議食咗軟殼蟹卷,如果真係想試唔同既野先叫啦🤣未特別到一定要叫
午餐包湯、沙律同茶碗蒸,真係好抵食🥰🥰
沙律同茶碗蒸就不過不失啦,茶碗蒸都幾香蛋味👍🏼
整體都好好味,好鮮甜同新鮮😍😍比較意外嘅係油甘魚同赤身😋😋
油甘魚鮮味好重,魚油味香👍🏼
赤身肉質非常實淨又有咬口👍🏼
軟殼蟹卷(4件) $38
麻醬烏冬 $35
火灸鰻魚 $8/件
我覺得好一般😂個鰻魚好薄,食落冇乜口感,下次試吓其他🙈🙈
火灸蟹肉棒 $7/件