2021-08-27
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝒶𝒾 𝒫𝑜餐廳大約有5張𝘣𝘢𝘳 枱,聽住𝘮𝘶𝘴𝘪𝘤望住街外,感覺幾𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭,不過冷氣就唔係好涼😅一坐低𝘴𝘵𝘢𝘧𝘧就比左個𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦自己落單,幾方便。呢道既串燒同野食全部都即𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳即燒,等左大約15分鐘就燒好,上枱時仲熱辣辣🔥🌟燒雞皮串($18)佢既燒皮燒到勁脆,食落又有少少膠質既感覺,好鐘意🤩好彩叫左2串😜🌟燒雞腎串 & 燒雞軟骨(@$18)雞腎食落幾爽口。好鐘意食🐥軟骨,佢燒到勁好味,加埋少少調味,好正!🌟煙肉大啡菇 ($26)呢個真係好得,大啡菇冇特別調別,上面鋪左塊煙肉,一咬落去個菇超𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺,食到好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 既菇味加煙肉,超級好食呀💕🌟燒原條香蒜茄子🍆 ($42)條茄子個size真係好誇(我諗有隻前手臂咁長)上枱果陣比佢嚇左嚇😂😂😂茄子切開左兩邊拎去燒,上面鋪滿蒜蓉🧄食得幾過癮🌟金銀蒜燒扇貝(2隻)($36)扇貝唔算好大隻,已經處理左𝘥「膏」👍🏻同蒜蓉永遠都係絕配🤣兩樣野個味好夾😜🌟椒鹽鮑魚(3隻)($72)飽魚唔算大隻,但洗得幾乾淨(好重要𡝬!)😂始終個人覺得蒸飽魚最正,燒完好似比較乾身同埋冇左彈牙既口感😅🌟厚切西冷
🌟燒雞皮串($18)
🌟燒雞腎串 & 燒雞軟骨(@$18)
🌟煙肉大啡菇 ($26)
🌟燒原條香蒜茄子🍆 ($42)
🌟金銀蒜燒扇貝(2隻)($36)
🌟椒鹽鮑魚(3隻)($72)
🌟厚切西冷牛扒拼薯菜($108)
本身𝘦𝘹𝘱𝘦𝘤𝘵 個牛排🥩𝘴𝘪𝘻𝘦 未必會好大。點知黎到又係好𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦𝘥☺️個牛排真係名副其實「厚切」而且都幾大塊,食落味道唔差同冇筋😄仲有波浪型粗薯條🍟,食落有好多薯仔蓉好有口感。配菜都冇馬虎,有蘆筍同兩個菇菇,就算係普通菇都好𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺,但味道就梗係冇大啡菇咁重菇味。$108食到咁多野食真係好驚喜,𝘊𝘗值好高☺️
🍺食串燒梗係叫左啤酒,其中一支係𝘭𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘣𝘦𝘦𝘳,飲落比較淡口,酒味冇咁重易入口,超啱女仔飲😋😋😋
食左咁多野埋單都唔洗$500 真係好誇張,串燒真係好高質,個牛扒都好有驚喜,係個同𝘧𝘥 𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭下吹水既好地方😙
📍芝加哥串燒 𝐃𝐫𝐚𝐠𝐨𝐧 𝐁𝐁𝐐 𝐁𝐚𝐫
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號