2018-02-06 424 瀏覽
成日食開個D任食邊爐雖然就選擇多, 但係講真食材既質素有時真係完全唔係個回事今日食既呢間, 係位於尖東既火鍋店一入去都唔算好爆滿, 見到在場有一部份係遊客, 主要因為附近都有幾間酒店吧我地點左個醉雞鍋, 店家好細心的將雞件同鍋係分開上, 怕雞一直在煮會太老雞件數目都算多, 不過最正都係佢個醉雞味, 一開個火, 滾起既時候就已經聞到好香既花雕酒的味道雞件全都放進去, 因為想佢入味一點, 原本以為雞件要煮一陣子, 沒想到不用10分鐘便可以吃了雞件有一點點的醉雞味, 食落非常過癮, 真係連D汁都點埋棉花魚肚口感有點像豬皮, 但個鮮味和爽滑程度則有所不同, 這個嫩滑得來又吸味, 正四寶丸很少可會主動的吃四寶丸, 但這個令我食不停口, 因為他的丸是手打的, 看上去的外型都與眾不同, 一放下去大約5分鐘就已經會浮上來, 鮮味真的比起處理過的丸子更加鮮味, 口感一流蟶子王新鮮的蟶子王, 別看這個價錢比其他的食材貴, 但其實平時自己買的價錢也差不多, 但這裡是被廚師處理過, 完全係超抵食, 勁鮮甜, 吸埋湯底味道一流
成日食開個D任食邊爐

雖然就選擇多, 但係講真食材既質素有時真係完全唔係個回事
今日食既呢間, 係位於尖東既火鍋

雞件有一點點的醉雞味, 食落非常過癮, 真係連D汁都點埋

棉花魚肚

四寶丸