2022-01-07 58 瀏覽
限集令之前,同媽媽嚟到北角呢間好有特色嘅餐廳食飯,鋪名叫做歡喜,雖然俾人嘅感覺好似是茶餐廳,但入到去餐廳個環境裝修好現代化,好有特色,好靚,食物質素都好好,絕對唔係茶餐廳可以比。我哋叫咗二人餐,餐湯係羅宋湯,羅宋湯好鮮香美味。我哋嗌咗墨西哥香脆片,配牛油果醬,兩個好夾口感一流。仲有哈密瓜風乾火腿,非常之好食,火腿非常之靚同高質素。熱情果碟豆花茶,兩隻味好夾。士多啤梨益力多梳打,味道都好好味,好配搭。胡麻將豆腐沙律,好有田園嘅感覺,好新鮮美味。鹹蛋黃卡邦尼意粉,好香嘅鹹蛋黃香味,再加上好美味嘅煙肉,成個口感好配合,好值得推介。雞翼都好值得推介,辣得來好有墨西哥風味,外脆內軟。佢嘅西冷扒都非常之高質素,七成熟,牛扒入口即溶,亦都係高質素嘅食材。甜品係芝士蛋糕,好香濃嘅芝士味,配搭藍妹,好新鮮。朱古力心太軟蛋糕,都係好高質素嘅甜品,朱古力流心,再加佢嘅雪糕冰火交融,非常之正!

我哋叫咗二人餐,餐湯係羅宋湯,羅宋湯好鮮香美味。

我哋嗌咗墨西哥香脆片,配牛油果醬,兩個好夾口感一流。

仲有哈密瓜風乾火腿,非常之好食,火腿非常之靚同高質素。

熱情果碟豆花茶,兩隻味好夾。

士多啤梨益力多梳打,味道都好好味,好配搭。

胡麻將豆腐沙律,好有田園嘅感覺,好新鮮美味。

雞翼都好值得推介,辣得來好有墨西哥風味,
外脆內軟。

甜品係芝士蛋糕,好香濃嘅芝士味,配搭藍妹,
好新鮮。