2018-11-01 209 瀏覽
今日同女朋友行街街 肚仔餓 於是去揾野食 本身都未決定到食咩 行行下見到有間車仔麵 突然好有意慾想食 最後都係決定左食佢環境方面同其他車仔麵檔冇乜分別 算乾淨 都幾怕見到出面D車仔麵檔勁烏糟 地下立痴痴 但呢到冇呢種感覺一坐低即刻睇下有咩食啦 我就叫左油麵,豬頸肉,漢堡扒,豬大腸,紫菜(係紫菜呀 小弟好鐘意食紫菜 如店有既話 基本上係必點 今次亦都唔例外 🤣) 要牛腩汁 女朋友就叫左烏冬,墨魚丸,炸紅腸,漢堡扒,炸魚皮 要唦嗲汁首先講返小弟果碗先 湯底幾好 再加埋牛腩汁都唔會太鹹 大腸會有少少肥(驚肥既人自己衡量 但我覺得可以肥多少少 😂😂😂) 漢堡扒就唔駛講 冇乜可能唔好食 重點係紫菜 紫菜入晒味 每啖再加少少湯 👍👍👍 但美中不足 口感唔係我想要果隻 有少少似雲耳 整體唔錯到女朋友果碗 加左唦嗲汁又惹味左 墨魚丸同紅腸就正常味道 但炸魚皮不得不提 好好食 炸得夠脆 浸左湯都唔會淋晒 加埋唦嗲汁 正呀⋯⋯陳皮魚蛋都唔錯 可以一試

女朋友就叫左烏冬,墨魚丸,炸紅腸,漢堡扒,炸魚皮 要唦嗲汁

呀⋯⋯陳皮魚蛋都唔錯 可以一試