2019-07-19
今晚去睇大辭職日所以要係灣仔一帶搵野食呢排搵野食要求多左好努力找到一個想食LIST之後再fact check一下係咪堅咁想食呢間就係我第一間對得住良心消費小店認真講, 原本訂位時都只係抱住對得住良心心態去食冇對任何野有太多要求但認真講, 呢間好食呀係有可能份量唔算超大份但對我地一行4人黎講剛剛好, 其實好多時食野要剛剛好就夠喇 每份野食都配有湯/沙律飲品就半價加配 香草蕃茄蟹肉露筍扁意粉好充足蟹肉個醬味道剛剛好唔會太酸, 又唔會太咸本人食得比較淡味意粉處理得好, 不會過硬或過林 香煎帶子南瓜松子仁燴意大利飯好正宗意大利飯即係飯身係硬架但唔會硬到完全生米咁個南瓜汁好味道帶子沒有煎乾熟透而剛剛好 美國牛肉漢堡配薯條個牛肉漢堡好濃牛肉味漢堡包面好多芝麻用多士爐烤得金黃及脆脆粗薯條好脆好味道 醬燒豬肋骨配雜菜沙律及薯條個肋骨肉好林林到一切就骨肉分離個醬都剛剛好沙律個醬好味道(其實跟餐叫那個沙律一樣的, 如果叫呢款, 咁可以選擇跟湯) 鮮雜莓三重朱古力窩夫呢個係細佬話要叫我又見我地食完主菜剛剛好所以叫埋有時好驚食得太飽, 食唔落甜品當然即叫即做整緊期間已經聞到香味一上枱, 嘩…..都幾高身好脆口
所以要係灣仔一帶搵野食
呢排搵野食要求多左
好努力找到一個想食LIST
之後再fact check一下係咪堅咁想食
呢間就係我第一間對得住良心消費小店
認真講, 原本訂位時都只係抱住對得住良心心態去食
冇對任何野有太多要求
但認真講, 呢間好食呀
係有可能份量唔算超大份
但對我地一行4人黎講
剛剛好, 其實好多時食野要剛剛好就夠喇
每份野食都配有湯/沙律
飲品就半價加配
香草蕃茄蟹肉露筍扁意粉
好充足蟹肉
個醬味道剛剛好
唔會太酸, 又唔會太咸
本人食得比較淡味
意粉處理得好, 不會過硬或過林
香煎帶子南瓜松子仁燴意大利飯
鮮雜莓三重朱古力窩夫
呢個係細佬話要叫
我又見我地食完主菜剛剛好
所以叫埋
有時好驚食得太飽, 食唔落甜品
當然即叫即做
整緊期間已經聞到香味
一上枱, 嘩…..
都幾高身
好脆口
好香朱古力味
但如果更喜歡朱古力朋友
可以試問佢要多少少朱古力醬
我地分別叫左iced chocolate, red cappuccino, blueberry aid及strawberry lemonade. 全部正常野, 不過不失. 但我地就冇人專登飲咖啡, 杯red cappuccino就用rooibios整, 好香茶味.
整體而言, 食物平均地好, 全店只有2位店員(應該佢地直接係店主)
有機會會再黎幫襯
後記