餐廳: 犀牛犀牛 (中環街市)
資訊:

2022-11-06 1182 瀏覽
中午約左朋友一齊去大館睇展覽,去之前就梗係去左醫肚先啦。中環街市同大館咁近,係首選的開餐位置🤤。大半年無黎過中環街市,好似環境比之前更舒適,人流適中,空間寬敞唔會太逼。去到食街位置,我地揀左犀牛犀牛🦏呢間台式外賣店醫肚。🍽起司蛋捲餅 ($32) 🧀🫔由於係即叫即整既關係,落單後都要等大概5分鐘左右。但拎到件熱辣辣的捲餅,好開心☺️ 食落味道有d似蔥油餅既好味版,煎到微脆,加埋溶溶地既芝士,味道唔錯。下次可以試下叫其他餡試下😉。伯爵奶茶 ($20)🧋杯的青花瓷設計幾靚,有餐廳的招牌犀牛logo,仲有「見字飲茶」、「勿忘初心」等字眼💛無少糖少冰之類的要求,試佢巴原味。我覺得個伯爵茶底似係由Twinings 茶包沖出黎🤫 味道一般,不過好大杯,飲完一杯都好飽。

起司蛋捲餅 ($32) 🧀🫔

伯爵奶茶 ($20)🧋