2024-01-19 779 瀏覽
喺繁忙嘅城市中發現咗一間Poke Bowl餐廳,真係令人心情愉快!我點了個Ono Bowl,新鮮嘅三文魚同吞拿魚擺滿滿滿,散發緊誘人嘅生洋味,拌上清爽嘅牛油果醬,簡直係滋味無窮🐟。底層嘅混合飯底(白米飯加沙律)非常有彈性,同上面鋪滿嘅牛油果、蛋絲同三文魚子爭嚟我啲感官,每一啖都極為滿足😋。朋友揀嘅自選Poke Bowl就充滿驚喜。佢選用咗吞拿魚,搭配酸甜爽口嘅粟米、脆爽嘅鷹嘴豆,再嚟d紫菜增添鮮味。選沙律茶作底,芫荽沙律醬亦都恰到好處地突出晒每種食材嘅味道。每一啖都有分明層次,食落去又清新又爽口,真係食得好滿足。最後,仲有兩杯寒涼嘅鮮榨果汁,咁滋咁潤,一吓就消暑了。而家嚟到呢間餐廳,我真係開始鍾意上個健康嘅飲食軌道。食物質量一流,服務亦都幾好,都證明咗好野定必需要重價。直情係忙碌城市中嘅一片綠洲啊!🌼🍃