原來已經有差不多一年冇黎帝京酒店食嘢,今日落雨3 號風球,約朋友仔黎high tea, 東鐵線好方便,完全無淋雨有蓋情況下安全到達。今次high tea 係聯剩護膚品牌的主題。「夏日鑽白の魅」下午茶 🍤🍔鹹點:赤栗雞肉酥盒北寄貝牛油果沙律最中餅迷你豚肉生薑燒漢堡北海道松葉蟹肉自家製豆腐鳳尾蝦伴芒果沙律汁🍨🧁甜點:黑加侖子朱古力慕絲蛋糕草莓芝士蛋糕青檸薑瑪德琳蛋糕鹹焦糖夏威夷果仁栗子撻青蘋果血橙慕絲鬆餅、提子鬆餅⭐️甜品精緻可愛,每一款都令人驚喜,吃得到的美顏亮膚為創作靈感,🍹🍯連飲品都特別用心製作。以豐富維他命C的檸檬為主調,酸酸甜甜,加上薄荷葉增添清涼感,是不能錯過的夏日特飲;而熱飲的Ginger Tea就以薑汁、蜜糖及青檸調成,以青檸蜜糖中和薑味,清甜易入口,養顏必試! HK$548 兩位用 (包兩杯特飲)HK$278 一位用 (包一杯特飲)另加一服務費個人真心覺得,食品服務都維持到酒店級數。4 人埋單都好抵食。

🍤🍔鹹點:

青檸薑瑪德琳蛋糕
鹹焦糖夏威夷果仁栗子撻
青蘋果血橙慕絲
鬆餅、提子鬆餅

HK$548 兩位用 (包兩杯特飲)
HK$278 一位用 (包一杯特飲)
另加一服務費

個人真心覺得,食品服務都維持到酒店級數。
4 人埋單都好抵食。