2021-11-12
#foodiezo食在中環 #foodiezo港島篇拾味有三間分店,灣仔、銅鑼灣同中環😀 今次試咗間人流無咁多嘅中環先😆 星期日晚去得3枱客😕 唔通呢個位係晏就先會旺啲? 🤔 入到去燈光都幾光猛,枱櫈都係整齊嘅🤣 至於食物質素都中上嘅🤓——————————————————🐷麻辣豬脷+湯刀削麵 $55一望落去份量"好似"唔多,食食吓就發現原來勁大份😆 個碗大之餘又有深度,加上每條刀削麵都有2mm嘅厚度(估計🤪) 煙煙韌韌真係好飽肚😝 見平時好少食到豬脷就叫咗呢樣餸喇😌 好在佢嘅麻辣粉係鋪喺上面俾客人自己撈🤣 怕辣嘅我即刻拎開咗一堆了🥲 食完麻辣汁條脷都有少少痺🤪 豬脷份量都幾多,一碟有成十塊😂 爽口得黎又有嚼勁,好抵食囉🤣-🐤口水風味冷刀削麵 (手撕雞) $65呢個冷刀削麵就比較硬身,都要哂少少牙力先咀嚼到😝 如果可以淋返啲就更好喇😌 唔想咬得咁辛苦嘅朋友仔建議你哋食湯麵😝 口水汁同麻辣係兩種𨐤法🤓 前者後勁凌厲,後者嘅辣慢慢揮發🤣 擔擔醬同麻辣醬撈埋又幾夾喎☺️ 手挪雞同青瓜份量差唔多係1:1 幾唔錯☺️-🐷麻辣燻蹄 $45/細碟都推介大家試佢嘅小食😊 雖然話細碟但都係塞滿碟😂 燻蹄大概
——————————————————
🐷麻辣豬脷+湯刀削麵 $55
🐤口水風味冷刀削麵 (手撕雞) $65
🐷麻辣燻蹄 $45/細碟
都推介大家試佢嘅小食😊 雖然話細碟但都係塞滿碟😂 燻蹄大概都有10幾塊😳 小食係熱食嚟,皮爽肉嫩唔油膩😉 多啲麻辣都唔怕呀🤓 開胃😎