2020-01-08
呢日同事懶唔想出街,所以lunch要我買埋外賣返嚟餵食😒。由於外賣自取app有優惠,所以喺app到落單再去拎。餐廳位置喺元州街,隔離幾間舖都唔係食肆,所以唔多起眼。一去到外賣就已經ready,但個收銀阿叔禮貌唔多好。麻醬雞絲粉皮($34),涼拌小吃嚟講份量算非常多!🐔雞絲多到一個點,非常慷慨,真係每一啖都食到。麻醬亦都唔算膩,唔係太杰嗰種,撈埋涼皮食好正。啲粉皮好得意,一捲捲的,唔係平日河粉狀咁攤平。西洋菜鮮肉水餃($36),食餃子有得揀,我一定揀西洋菜💚。如果要淨餃子,就有10隻,餃子麵,就有5隻;叫煎餃就加多$3。我哋要咗淨餃子10隻🥟(無湯的),本身驚放耐咗啲皮會痴埋一齊,好彩無。餃子皮滑、厚度適中,無爆餡,西洋菜味濃郁,點埋醋食,真係唔錯👍。總括嚟講,因為食過今次外賣,我認為係可以嚟堂食下,雖然環境望落一般,但都正常,好似唔係太差。今次食呢兩樣食物都好食,特別係麻醬雞絲粉皮,真心推介,如果喺夏天食,更加不得了😋!餃子館定價非常相宜,平均都係$3x,絕對係抵食之選。