2020-04-06
太古城買嘢食嘢選擇多唔洗我多講🌟你講得出咩cuisine都一定有款啱你雖然係咁,但有時行到好迷失,一來太貴而且大排長龍👥👥👥今次要介紹返驚喜嘅台式便當,除咗價錢相宜,性價比真係高㗎😎百芳池上便當喺誠品內,隔壁就係天仁茗茶,完全係台灣角落!以非正式統計,喺太古城五六十蚊一個人真係food court 都未必做到🤪所以是晚眼見堂食外賣人流都不少!🌟百芳豬扒便當🍱 $59豬扒肉厚分量唔細,嫩滑唔痴牙,所有便當都有配菜,椰菜粟米醃菜,滷水蛋半隻,米粉,即使飯量唔算多但成份食哂都飽🌟台灣牛肉麵🍲$66推介牛肉麵,我一向飯控,但牛肉麵麵質煙韌有咬口,湯底香濃少少辣,忍唔住飲多幾啖,主角牛肉份量唔少,選用牛鍵部分亦滷得入味濃郁😋香滑兼備🌟台灣夜市香腸 $25我不嬲對香腸興趣不大,但先生想試下,香腸烤得香口,脆外皮包裹著嫩肉,連我都覺得幾好食👍🏻🌟芋頭鮮奶小芋圓 🥤$32鍾意芋頭朋友千祈千祈唔好錯過!芋泥分量唔少,配鮮奶好香滑,小芋圓好煙韌好好咬,甜度適中唔會好漏,真心推介!🌟黑糖珍珠仙草鮮奶 $21仙草珍珠中和返黑糖嘅糖味,用上鮮奶好滑溜用餐其間,好多人叫鹽酥雞,而且飲品都有驚喜,我覺得係除咗啲大型
你講得出咩cuisine都一定有款啱你
雖然係咁,但有時行到好迷失,一來太貴而且大排長龍👥👥👥
今次要介紹返驚喜嘅台式便當,除咗價錢相宜,性價比真係高㗎😎
百芳池上便當喺誠品內,隔壁就係天仁茗茶,完全係台灣角落!
所以是晚眼見堂食外賣人流都不少!
🌟百芳豬扒便當🍱 $59
🌟台灣牛肉麵🍲$66
🌟台灣夜市香腸 $25
🌟芋頭鮮奶小芋圓 🥤$32
鍾意芋頭朋友千祈千祈唔好錯過!
🌟黑糖珍珠仙草鮮奶 $21
仙草珍珠中和返黑糖嘅糖味,用上鮮奶好滑溜
用餐其間,好多人叫鹽酥雞,而且飲品都有驚喜,我覺得係除咗啲大型連鎖店以外選擇,留待下次啦😉