2017-04-19
平時間中有行過呢度,其實見呢間嘢裝修左好耐,最近終於開將啦我要試新嘢……我要試新嘢所以我決定約埋一班舊同事一齊去開餐啦入到去第一眼,感覺有啲似西餐廳,牆上啲掛畫真係令人有錯覺架你地睇下🔍🔍我以為係老夫子,查實應該係秦先生啲親戚都係唔講呢啲無聊嘢住人齊就開餐啦~大伙人食嘢,點可以唔飲酒架?點知呢度未有酒牌,算漏左添好彩呀靚仔經理話,我地可以自己去買酒入來飲呢個爽魚皮好好食呀唔腥夠爽,肯定係新鮮嘢其實個辣椒豉油先係靈魂所在,個魚皮點完個豉油,鮮味立即提升晒呢個白灼魷魚就……麻麻地啦,都係魚皮好食啲呢個炸兩似乎真係即叫即做架,個粉皮暖暖地,中間個油炸鬼係外脆內軟架如果大班人食,記住叫兩碟,唔夠分呀🙈🙈之後又叫左個淨雲吞,未影相就比佢地搶晒啦我都分到一粒,正宗廣東雲吞,細細粒,湯底有大地魚味,不過偏淡,餡料蝦多肉少,咬落好實欠彈性,如果師傅肯落多少少豬肉,包雲吞時少啲啲肉緊,應該可以好食啲乾炒牛河和豉油王炒麵,本人感覺冇乜特別,朋友們話偏甜左,所以唔介紹啦呢度叫粥福,又點可以唔食粥呢?整左碗皮蛋牛肉粥粥底綿又滑,啖啖米香,真心覺得冇改錯名,食完啖粥,滿口幸福個個都飲飽食醉啦多謝你地陪我試新嘢呀
所以我決定約埋一班舊同事一齊去開餐啦
入到去第一眼,感覺有啲似西餐廳,牆上啲掛畫真係令人有錯覺架你地睇下🔍🔍 我以為係老夫子,查實應該係秦先生啲親戚
都係唔講呢啲無聊嘢住
個個都飲飽食醉啦多謝你地陪我試新嘢呀😙😙😙其實都幾好食嘅,價錢唔算貴,但份量偏細,二人世界嚟呢度食應該比較適合