2018-11-01 68 瀏覽
巨型食物私房菜今日同老公一堆朋友食飯,全部男人,得我一個女人,一齊去食私房菜,最初怕唔夠食,但又唔想浪費,如果每碟都巨、大份抵食!首先要講下例湯,何首烏煲黑豆,落重本幫我地班男士補一補佢哋嘅頭髮!江南五小碟包括芝麻醬番茄、炸雞軟骨、牛脷、鴨舌、麻辣芽菜!我最鍾意係油膩,佢用一個好特別嘅醬料,我食得出有芝士蒜蓉及小小辣椒,做成呢個又香又鬆軟嘅牛脷!麻將番茄酸甜味道配搭芝麻醬嘅香氣,亦都好出色!炭燒蜜汁豬扒皇,上菜竟然會着火,錫紙包住又香又林嘅豬扒,一人一塊,食咗飽咗一半!北海道帶子稻庭烏冬,用青瓜蟹柳再加上烏冬,然後用火槍燒一下帶子,加上芥末芝麻醬,真係超級順滑可口!鐵板燒番茄大虎蝦,隻蝦一人一隻,手掌咁大!口水雞辣味剛好,而且超滑!最後鮑魚雞粒飯,炒到好香!一班男士最後真係飽曬!
巨型食物私房菜

鐵板燒番茄大虎蝦,隻蝦一人一隻,手掌咁大!

口水雞辣味剛好,而且超滑!

最後鮑魚雞粒飯,炒到好香!一班男士最後真係飽曬!