2023-08-07
好耐之前同個朋友仔一齊喺度食晚飯 環境好舒服好放鬆😪一直都唔知原來拾號公社係有做午市同下午茶!係今次另一個朋友約我話食呢間我先知😧🍝青醬大蝦扁意粉$79羅勒葉加蒜頭加橄欖香味🧄非常之清新可口 夏天食就岩曬 好惹味 抵抗夏日炎無胃口既胃口☀️🐷日本豚肉漢堡配薯波$108漢堡好大個 大到成把刀插落去 淨係見到刀抦 有五個層次🔪啲芝士多到好似熔岩咁樣流晒出嚟☄️所有細節都做到好好 包皮烘到脆一脆 完全感受到廚師嘅細心🫶🏻🥗前菜湯及沙律蕃茄湯+牛角包+黑醋沙律🥗呢個前菜真係好豐富 同埋一啲都唔馬虎唔係為咗有而有!同埋真係好抵$79食個意粉包前菜 食個前菜都食到飽飽地☺️🍅蕃茄湯好香好濃 成嚿蕃茄係湯入面 有啲薯仔粒 有小小咬口 仲有香草同橄欖油再為個湯畫龍點睛🤤🥐牛角包焗到脆一脆 略帶牛油味🧈🥒沙律用咗黑醋 酸酸甜甜🍻獅子山手工啤-夢想$62濃度: ABV3.5% IBU 21桂花釀造🌸清爽口感配上柑橘葡萄柚🍊酒精濃度低 所以好易入口 話咁快飲完一支🍻落單嗰陣同個Staff講:我要一個夢想☁️之後俾我個friend笑我!!!🍃薄荷朱古力咖啡$14🐿🍃勁推介性價比高 好食過其他連鎖式餐廳!平時喺新墟行嚟
🍝青醬大蝦扁意粉$79
🐷日本豚肉漢堡配薯波$108
🥗前菜湯及沙律
🥐牛角包焗到脆一脆 略帶牛油味🧈
🥒沙律用咗黑醋 酸酸甜甜
🍻獅子山手工啤-夢想$62
濃度: ABV3.5% IBU 21
落單嗰陣同個Staff講:我要一個夢想☁️
之後俾我個friend笑我!!!
🍃薄荷朱古力咖啡$14
🐿🍃勁推介性價比高 好食過其他連鎖式餐廳!平時喺新墟行嚟行去都唔知食咩好 巷仔入面有間咁高質嘅餐廳🍴