2017-02-16 731 瀏覽
前幾日約左同家姐去試呢間新野, 好多人share所以想試好耐. 呢間野食整體真係好唔錯, 所以特意第1次上黎打返篇食評~~入到去首先叫左個媽媽滋補湯底, 其實其他味都好想試埋, 但最後都係叫左呢個, 之後先發現原來仲可以叫鴛鴦鍋, SOSAD, 下次1定要試返!個湯底1上黎已經覺得佢好多料, 食落去雖然唔係我媽媽既味道, 不過講真都好好味, 而且真係食得出係夠火侯又足料既老火湯仲試左肥牛同牛脷, 顏色十分新鮮, 好吸引, 肥牛真係1定要食, 絕對推介! 另外仲有叫個人最鐘意既芝士腸同響鈴, 響鈴係即叫即炸, 好香脆菜就因為家姐好鐘意食竹笙, 叫左個竹笙, 同埋叫左個鮮蔬籃, 入面有娃娃菜, 菜心苗, 蕃茄, 粟米同木耳, 雖然唔係樣樣都咁鐘意食, 不過比單叫既抵食, 而且都1樣好新鮮, 抵食!之後仲有叫左個珊瑚蚌拼桂花蚌既SET, 1次過食到兩樣野, 爽口彈牙, 十分鮮味野飲我叫左杯Hoegaarden, 打邊爐緊係要飲酒先夠爽, 滿足家姐唔飲酒, 叫左杯水蜜桃沙冰, 我只係試左啖, 甜甜地, 水蜜桃香味好香整體都覺得好好, 湯底會愈滾愈濃, D野食滾熟之後有哂湯底既味道, 好好味野食

媽媽滋補老火湯底
牛脷

鴛鴦雙蚌

野食種類算多, 服務整體唔錯, 埋單600零蚊

下次再試埋其他味道既湯底同野食
2017-02-13
15 分鐘 (堂食)
  • 媽媽滋補湯底
  • 手切肥牛