2016-09-16
澳洲和牛漢堡配粗薯條 $148 我覺得和和好滑同嫩,我們選左要7成熟,因為朋友怕生,佢幫我們切開一半,方便share, 我們加芝士,原來佢話外國人係係芝士 ,係香港人口味先加芝士,個包都唔錯,脆適中,配菜薯條比較咸,我想廚房落多左鹽了,我後悔無反映佢知……手工啤酒我們選了荔枝味同煙燻咖啡味,前者我很喜歡果香味手工啤酒,清d易入口,適合少飲酒的我, 朋友不喜歡煙燻味,她說太淡,她喜歡濃列啤酒,其實所有手工啤酒都唔濃列feel,佢應該飲其他酒。荔枝味手工啤酒另外叫左個小食拼盤,有3隻水牛城雞翼,3個洋蔥圈,3個尤魚圈,大量薯條和蕃薯條,我們2個人係食唔晒,首先講雞翼炸得好香,肉質嫩滑,個水牛城醬辣同咸, 好濃味食物,唔飲酒唔得,其實係味廚房想咸d,等我們飲多幾枝酒,我們見到鄰枱點了雞尾酒蝦,又點埋一份,賣相真係好靚,蝦急凍貨式,但很爽口彈牙,店主醬汁先係關鍵,有檸檬汁,茄汁,辣椒仔,酸辣度好開胃,比起炸物,我們最愛呢款小食。有8件。另外芝士忌廉烤大啡菇都唔錯,烤好大菇,好julice,又夠厚身,好像据扒禁,好好味。不過148好似貴左d.服務員開頭比較忙,所以我們點菜想問佢關於手工啤酒的味道
服務員開頭比較忙,所以我們點菜想問佢關於手工啤酒的味道,等左好耐,到佢忙完記得我們,佢介紹我們飲5杯set,但最後又話已經賣晒,個別服務問題。到我們食小食拼盤,我們問佢俾多些西芹得唔到,服務員都加左俾我們,所以我覺得係一個ok地方,我都係睇電視介紹幕名而來試下,必試果系手工啤酒,很適合女仔飲,香甜。