2017-01-03 2986 瀏覽
Yeahhhhh🎉2017 尋晚飲完茶,返得屋企都5點,難得放假點可以咁早起身🌝 當然瞓到自然醒先係皇道啦🤘🏿 起身又見尋晚飲左咁多,感覺尋晚勁傷胃,所以決定要去食d健康野,順便清清個腸胃🙈 記得好耐之前朋友有同我提過一間粥店,但成日都唔記得去食。今日就好醒咁醒起左👏🏻仲唔即刻飛撲出門食咩😂 間野其實保留住以前既裝修,老闆員工都係已經上左年紀,牆身會有好多泰文,問左d伙記,佢地話因為唔知點解好多泰國人喜歡黎食粥,大概可能係因為佢地喜歡食內臓掛🤔今次我叫左個魚片粥,粥底好綿,魚肉鮮甜,兩個字 — 好夾,加埋油炸鬼,完全無得輸👍🏻 喜歡食粥既你呢間必試🤘🏼 其實今次好想試佢個好出名鮑魚雞粥,但你知啦,月尾未出糧,下次實返黎試❤️
魚片粥
魚片粥