2018-07-17 590 瀏覽
星期日既1點鐘,諗住過黎食個pho做lunch係門口等左大概三十五分鐘好彩哩日唔係好熱又有D風  如果唔係未必會等內裏只得18 個位 所以好容易就滿座 環境乾淨企理 不過座位間距離較窄水內有淡淡清香味,問左老闆原來係浸左班蘭葉點好餐大概十分鐘 小食先上越南脆春卷炸得好脆又唔油膩 幾好食 不過個人覺得個汁可以再酸d而且六十幾蚊3條有D貴油炸鬼 老闆介紹將佢浸一下落碗湯到就食得,不過我地覺得同牛河既味道唔算好夾 牛柳牛丸河有一堆微微炒過嘅既牛柳 同埋2粒牛丸(睇落有4粒,但其實每粒係切開左,半圓型黎)個湯帶淡淡牛香 清甜順口河係用返越式河粉,比較幼身同有口感牛柳有蒜香味,肉質幾嫩 牛丸有牛既油香 彈牙多汁   雖然好味,但比牛柳河貴$16 先多2粒牛丸,有d貴招牌牛油雞翼有五隻 有蒜香同蜜糖嘅甜味脆皮得黎 又冇炸甘熱氣食物有水準 而且好多細節都食出小店用心難怪一個負評都冇冇加一 價錢比普遍越菜貴, 但味道對得起價格小妹都係第一次食河內風味既牛河不過E個天氣黎食  略嫌店內冷氣唔夠 食完個湯河出唒汗而且因為座位有限  黎食就預左要等建議天氣唔太熱先過嚟試
星期日既1點鐘,諗住過黎食個pho做lunch
係門口等左大概三十五分鐘
好彩哩日唔係好熱又有D風  如果唔係未必會等
內裏只得18 個位 所以好容易就滿座
環境乾淨企理 不過座位間距離較窄
水內有淡淡清香味,問左老闆原來係浸左班蘭葉
點好餐大概十分鐘 小食先上
炸得好脆又唔油膩 幾好食 不過個人覺得個汁可以再酸d
而且六十幾蚊3條有D貴
油炸鬼
河內牛柳牛丸粉
牛柳牛丸河
個湯帶淡淡牛香 清甜順口

河係用返越式河粉,比較幼身同有口感
牛柳有蒜香味,肉質幾嫩

有五隻 有蒜香同蜜糖嘅甜味
脆皮得黎 又冇炸甘熱氣

食物有水準 而且好多細節都食出小店用心
難怪一個負評都冇
冇加一 價錢比普遍越菜貴, 但味道對得起價格
小妹都係第一次食河內風味既牛河
不過E個天氣黎食  略嫌店內冷氣唔夠 食完個湯河出唒汗