2023-10-05 69 瀏覽
九月份某一個星期日,同老婆去尖沙咀行街,到攰攰地又撞啱晚餐時間,途經厚福街見到好多人,所以就諗住喺附近食晚飯,同老婆商量過後佢話想食日本嘢但係又想食串燒,所以就上網google咗一下見到openrice有間燒鳥新開張期間有8折,即刻book位所以就去咗藍馬商業大廈10樓,上到去見到地方寬敞環境清幽,可能係新店又撞啱星期日人流唔算多,啱曬我同我老婆靜靜地食返個靚飯,老婆鍾意坐吧檯,鍾意睇住靚仔師傅燒嘢,從交談中得知原來佢係老細,同老婆叫咗兩杯生啤一個刺身盛合,老細推活介咗幾款串燒,分別係牛舌、燒活鱔、雞肝同燒雞棒,跟住落嚟就要講正題喇,刺身好新鮮,擺盤好靚,味道好好,牛舌火喉到位爽脆多汁,燒活鱔皮脆肉嫩,雞肝味香入口即溶,燒雞棒味濃香滑,醬汁唔會太鹹,攬上生雞蛋口感一流,依間燒鳥畀到驚喜我,老細服務親切不再話下。環境舒適,味道一班,價錢合理,大家不妨一試,必定會有耳目一新的一番享受
2023-09-17
用餐優惠