餐廳:
資訊:

自St. Regis酒店嘅中菜潤Rün開業以來午餐同晚餐都幫襯過幾次~每次同行嘅朋友都讚不絕口~😍而由舊年開始因為無再係灣仔返工~距離遠咗又少咗啲機會~於是將近一年無去幫襯~🫢適逢九月係我嘅生日月~朋友知我超級鍾意食尼間嘅中菜~於是一早就book定咗窗邊檯~由於晚飯嘅前一日掛咗八號風球我哋都驚當日個飯局可能會取消~不過好在中午十二點幾就落咗ball~所以晚市照常~🙏🏻👉煙燻鴨肝脆多士~煙燻味濃郁、完全無騷味~配上脆多士~兩種唔同嘅口感好特別~每次必點~😍👍👉蜜餞西班牙黑豚肉叉燒~半肥瘦、好淋好入味~必食~😋🤤😍👉原隻椰皇帶杞子燉鮑魚~好清潤~正~😍👍👉沙薑油泡蟹鉗~蟹鉗超級鮮甜肥大、啖啖肉~🤤😋😍👉其他各菜式同甜品都唔錯~👍👉特別推介☝️尼款甜品~超級正~必食~🤤😋😍👍#潤#Rün#StRegisHotelHK#灣仔美食#我的寶藏餐廳

👉蜜餞西班牙黑豚肉叉燒~半肥瘦、好淋好入味~必食~😋🤤😍

👉原隻椰皇帶杞子燉鮑魚~好清潤~正~😍👍

👉沙薑油泡蟹鉗~蟹鉗超級鮮甜肥大、啖啖肉~🤤😋😍

👉其他各菜式同甜品都唔錯~👍
👉特別推介☝️尼款甜品~超級正~必食~🤤😋😍👍