2023-03-27
同朋友打邊爐最怕就係限時限刻趕頭趕命咁食 喺旺角新開咗「味火鍋」嘅無限時任飲任飲就岩晒一班朋友聚吓慢慢食慢慢傾😌 環境超大,仲可以book 包廂同班朋友自己玩,最緊要係呢到好乾淨,光線又好光猛,空間感大坐得好舒服🫠飲品同火鍋醬料都係出面自取,飲品櫃嘅嘢飲同出面嘅好唔同😳好有特色,有好多懷舊玻璃樽嘅汽水好得意好靚😍 平時唔飲汽水嘅我都俾佢吸引到拎左支🫣 玻璃樽嘅汽水,始終都係最好飲🤤一坐低已經有四個前菜,青瓜,黑木耳,中華沙律同埋雞軟骨🍢 雖然只係冷盤但都整得好入味好食👍🏻🐟老壇酸菜魚首先揀咗個頭盤,4選1入面有芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳四川麻辣雞煲🐔同老壇酸菜魚🐟 估唔到酸菜魚份量勁多🙈 真係一大盤,仲以為頭盤會係細細兜😂 唔係太辣,怕辣嘅朋友都可以食到👍🏻 🦑時令海鮮拼盤呢個拼盤有驚喜,有成九種食物,蟶子蝗,北海道大元貝,新鮮魚類,新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚,自家製手打器魚丸,自家製手打蝦丸,廣島蠔🦪日式蟹棒,啲海鮮全部都好新鮮,鮑魚同蟶子蝗都好大隻,入口爽甜,自家製嘅手打丸好足料彈牙🐂美國安格斯牛肉拼盤勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭
🐟老壇酸菜魚
🦑時令海鮮拼盤
🐂美國安格斯牛肉拼盤
勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭埋自選咗嘅🍅蕃茄湯底同喇沙湯底都非常惹味,「封門柳」就比較有咬口,中意食厚切肉質啱晒,牛肩卷同安格斯牛小排嘅油花好靚,牛味豐富,朋友一個人獨享好滿足🙈
其實食完個頭盤酸菜魚加埋兩個拼盤已經好飽😂之後仲可以自選其他火鍋配料🫢 繼續可以任食肥牛,黑豚片,一啲特式丸類,鴨血同手工水餃🥟 臨走嗰時仲每人送一杯movenpick 雪糕🍨 $318(+1)人頭無限時真係抵到爛😳