喺太古城中心搵到一間唔錯嘅美食西餐- Dan Ryan’s Chicago Grill,今日終於有機會同朋友試一試! Dan Ryan‘s Chicago Grill嘅裝潢佈置都非常之美式,有唔少美國特色嘅poster。餐廳佈置俾人感覺現代化得來有非常之舒適!🔶美式西餐當然唔少得軟熟嘅餐包同Creamy嘅clam chowder! 麵包同Muffin都非常之軟熟好味配上士多啤梨味嘅果醬非常合襯。Clam chowder creamy得來又非常之足料絕對值得一試。🔶前菜方面,我哋試咗芝加哥平盤,包括有:洋蔥圈、buffalo wings、薯仔角。唔同嘅appetizer配上sour cream, bbq醬, 同沙律醬,味道非常之正宗,一次過試曬唔同味道嘅前菜非常值得一試。🔶主菜方面,我哋試咗炭燒封門牛柳同卡邦尼意粉。 牛柳份量頗大配上薯蓉非常之合襯。牛柳炭燒風味呀好唔會太濃,CP值極高,值得一試。 卡邦尼粉都非常之Creamy,亦系唔錯嘅pasta選擇!🔶食到最後未食西餐,當然唔少得飯後甜點!我哋都食咗個朱古力雪糕新地,猶如其名 Not Too Big Hot Fudge Sundae,

🔶食到最後未食西餐,當然唔少得飯後甜點!我哋都食咗個朱古力雪糕新地,猶如其名 Not Too Big Hot Fudge Sundae,細細杯份量啱好唔會太滯,飯後來個畫龍點睛☺️