本人唔係住順利邨,不過約一年前初次入來練下波,宜家都偶然過來的 (可以估下我係打咩波的) 🎱🎾🏐 通常下午練完都會來呢度食午飯。今次就係第一次夜晚練波,想食得平小小,上來順利商場就搵到來呢聚興樓。呢間座位唔多,坐到月約20個人,晚上都好多街坊買外賣飯餸(特式口味手撕雞,梅菜扣肉,纜角骨等)翻屋企加飯,咁就食一晚抵食有口福嘅“輕鬆飯”今晚一個人,點咗份$30咖哩牛腩飯(亦可以選擇印尼撈麵),加$8晚餐配杯冬瓜冰茶,加埋都唔洗$40,算係抵食啦~份咖哩開頭望落都幾多油,有啲紅色嘅辣油。牛腩有肉有筋,肉質嫩滑有牛味。咖哩有薯仔,洋蔥,同港式咖哩咸香風味,仲索埋啲牛腩嘅味道! 😋😋😋杯飲品同出面飲嘅冬瓜茶幾標準,糖度適中,有冬瓜茶獨特嘅甜香,杯底有椰果肉嚼下,喜歡飲冬瓜茶的話會回味的~😜想滿足得到港式飯加台式飲品就過來呢到,$40有找食份飯吧~😋😊😉

2019-06-22
  • 冬瓜冰茶