2017-05-29
來迪士尼當然是為迪士尼咁可愛既朋友仔食物而黎啦! 加上呢期hit beauty and the beast, 好想見多些佢既產品, 黎香港迪士尼樂園一次睇個夠! 點解揀chef Mickey:1. 有小朋友食耐d: 呢度唔會好似另一間翠樂庭餐廳咁, 分2輪。 有小朋友一齊( 我指特別係bb) , 照顧得黎已經無左一半時間, 經驗之談, 都係揀無限時好d。呢個時間亦啱小朋友食飯時間, 午餐時間為中午時間: 12-2:30pm。食chef Mickey 小貼士: 1。 只有星期六,日及公眾假期先有自助午餐, 平日只有自助晚餐。 請留意。2. 想見迪士尼朋友? 記得要六日,公眾假期, 因為平日自助晚餐無迪士尼朋友架!!! 講番食物, 食物中規中矩, 但食自助餐, 當然唔少得海鮮!!!蟹腳: 好似無以前來貨咁鮮甜, 不過蟹腳都係回本必食既! 一拎出黎都可拎到較大隻的蟹腳, 味道偏鹹, 鮮味屬一般, 但大啖大啖吃著大條蟹腳, 也很過癮。蝦:不要少看這些蝦,很彈牙,肉質味道好,又爽口,新鮮!肉地結實,成幾䉶已夠皮!印度咖喱: 這裹有不同款式咖喱,如羊肉,豆,雞等,幾款架喱不同 煮法,又可配印度薄
點解揀chef Mickey:
食chef Mickey 小貼士:
印度咖喱: 這裹有不同款式咖喱,如羊肉,豆,雞等,幾款架喱不同 煮法,又可配印度薄脆,油酥餅,薄餅等等!辣辣的,很香口,味道亦十分正宗。 油酥餅煎得金黃酥脆, 牛油香溢出, 單吃它也好吃!!! 但我偏愛薄脆,唔滯又香辣又好味!
刺身無限供應: 三文魚超肥美!!! 不用同人爭!! 還有吞拿魚及一白身魚供應! 佢不停REFILL 絕對唔洗同人迫~
蟹肉沙律: 朋友仔介紹好味,但我當日無食到,有芒果同蟹肉味道好夾,多放在蟹腳附近,MICKEY HEAD形狀!
熱莗:其中拎得最多轉-牛肋肉/鴨胸: 肉汁鎖實, 多汁, 好味!拎左幾轉!
燒牛扒/羊, 燒香草腸: 不會燒得太濃, 肉汁緊緊鎖實, 肉嫩微帶嫩粉紅色, 吃了2-3塊, 很是滿足!!! 香草腸也很味美, 卷成一個圓圈的香草腸, 豬肉味濃, 要吃1件。
迪士尼朋友甜品: 賣相見到也得意了吧, 忍不得每件也取一件, 肚皮有限, 精挑細選特色造型的, 配合潮流熱話, 味道中規中矩, 上至朱古力, 什果, 芒果等應有盡有, 小朋友更大愛自己斟雪糕, 一家大細迪士尼推介!