2015-12-20
6年前來過,當時印象最深刻係佢地既nachos,大大碟,用料足。6年後同老婆為慶祝結5周年重臨,一星期前前已卜定位,諗住近海邊食到8點睇埋迪迪尼果邊既煙花冷路mantic咁,點知今晚冇放。。。😅講返食野⋯第一當然叫碟nachos先,依然大大碟,但價錢貴左。佢掂在topping芝士、肉碎同粟米片先成碟擺落焗爐焗到溶,之後先放牛油果醫同sour cream, 加上粟米片本身既辣粉,簡直有齊熱、脆、香、酸、辣、凍咁多種感覺,最後一個絕字來形容。食過咁多間nachos都係依間最正,貴係有佢道理。另外點左卡邦尼意粉。意粉佢用闊麵,煙肉味最突出,汁較杰。個人喜好都係幼果隻好,而carbonara重點應該係芝士同蛋味既汁,要creamy啱啱掛到麵條至正,所以我認為麻麻地,只係份量大(最後食左一半都冇要打包)。同場仲點左個mini ribs, 其實都吾mini, 我認只係細標準既三分一同冇薯條等配菜。味道就⋯吾係吾好,但又係捉吾到重點⋯肉係好淋,但吾夠惹味,似燉肉多d😏最後講下飲品,兩杯smoothies不錯,分別係stawberry 同 mix berry 甜度適中,帶出到果味,用料亦新鮮,值得推。
成晚食物一般,但環境同服務搭夠,之前comment話d侍應冇禮貌,今晚我地就覺得佢地好nice, 可能睇得多openrice改善左掛,總好過有d餐廳以為自己生意好就吾去改進服務態度。
Anyway, 依間係幾有心去經營既餐廳,加上無敵海景,所以我同6年前一樣推介,啱哂情侶飯局👍😊