2015-03-27
適逢天氣回暖,天朗氣清,最好就到市郊活動下。今次黎到大埔,一心諗住去鐵路局博物館行下路軌影下相。成日睇飲食雜誌介紹,見到大埔開咗好多間休閒café,不過一路都無機會試。(因為貪食兔係港島區居民 )於是上網就搵到呢間叫A Little Bit既café,仲有幾豐富既All Day Breakfast,咁我地就展開咗呢個尋找大埔All Day Breakfast既旅程嘞﹗講真都唔係易搵,亦唔算近火車站,加上我地兩個唔係新界人,由太和火車站行下行下,都應該行咗3個幾字先度,大約點半去到,好在唔駛等位唧﹗餐廳環境簡約,以白色格調為主,都擺到10張2人枱。一打開menu見到All Day Breakfast,分別有A Little Bit Relax ($79)、A Little Graceful ($94)同A Little Bit Tasteful ($112)三款,男友問我有咩分別,話都係有個幾樣野食,其實細心一睇,餐廳已經highlight咗三款All Day Breakfast既不同地方。最後我地揀咗最豐富既A Little Bit Tasteful再加一份自家製雞翼,同埋一杯朱古力