2016-07-20
呵! 貶下眼又到左賴生同屈小姐既紀念日! 今日除左一齊睇牙醫之外,當然要食好西一齊慶祝啦,今次就黎左呢間Bistro Du Vin! 入到黎呢間餐廳,佢用木櫈木枱加上高樓底,比人感覺好舒服! 好彩無坐滿,如果唔係就可能會有啲迫今餐可以慢慢同屈小姐撐枱腳同談心!我地叫左兩個2 course lunch,因為減肥,冇食dessert,冇叫3 course呀! 首先,我地早黎既關係,食到新鮮出爐既小麥麵包呀! 好好味! 麵包外脆內軟! 新鮮出爐冇得輸!之後我地叫左2個appetizer 分別為1)House Salted Brandade witg Soft egg, Sauce Hollandaise 老實講呢,佢一上碟,我覺得好似有小小伏,因為隻蛋唔係水波蛋黎既😢😢😢! 再加上一切開隻蛋…得少少流心既…就更加覺得伏!😧😧但原來唔係嫁! 佢用左醃過既鱈魚打成個蓉,仍然見到一絲絲既魚肉,本身咸咸地,搭番個蛋中和番…加埋底度配左個多士,增添左脆脆既口感! 整體黎講係好食嫁喎😍😍當然我相信…佢用水波蛋會更佳及2) Beef Pastrami, Mixed Green Salad, Parmesa
之後我地叫左
2個appetizer 分別為
當然我相信…佢用水波蛋會更佳
及
2) Beef Pastrami, Mixed Green Salad, Parmesan Sauce
D牛肉個味道幾得意喎,有種好特別既香草味,d沙律菜都唔錯!
跟住2個main course係
1) Pan Seared Seabass, Seaweed Pearl Barley Risotto
呢隻珍珠大麥意大利米好得意呀,食落好似薏米,但超有咬口! 個海鱸燒過偏咸,但佢配左個淡口既意大利飯,加埋燒過既魚油香…同埋啲海藻!Yummy!
and
2) Pork Cheek in Tomato Sauce, Fourchette Potato
所有材料都炆得好淋呀😍😍! 其中洋蔥係最好味既!
唯獨個豬肉係淋…但未入味!
整體黎講,呢間餐廳唔錯,食物有水準 ,侍應都好細心好勤力! worth to try and recommend!
#HappyMonthiversary