今日同朋友去開中環行街,行到累個時就想坐低,休息一下先再行,咁我地就決定去飲下酒,食d小食,傾下計先,最後選擇左蘇豪卑利街既The Roundhouse Taproom我係俾餐廳環境吸引去的,牆身貼滿不同特色logo貼紙,牆頂柱放滿不同種類酒瓶,雖然未到聖誕節,但已經有聖誕樹,聖誕裝飾,入到裏面感覺氣氛好好,而且環境舒服,唔會太壓抑我地點左2款唔同產地手工啤shikkoku black lager $82,係黎自日本的,係一款黑啤酒,味道順滑,清涼,比較溫和cereusly ipa $88,係黎自香港的,外觀係茶色,味道有一陣花香,帶小許甜度,但就不會感覺甜膩,比較容易入口主菜點左combo a$250烤牛腩-用左烤的關係,味道香口,而且牛腩充滿肉汁,牛肉味好濃,有嚼口烤雞-雞肉非常嫩滑,表皮烤得香脆芝士通粉-有濃濃芝士香,還可以做到拉絲,食落有層次感

我地點左2款唔同產地手工啤

主菜點左combo a$250
烤雞-雞肉非常嫩滑,表皮烤得香脆
芝士通粉-有濃濃芝士香,還可以做到拉絲,食落有層次感