2024-12-01
啱啱喺啟德Airside試咗一間叫Bellvista嘅墨西哥餐廳,真係要推介俾大家!呢度環境超Chill,可以揀坐室內定室外,最近呢排秋天涼浸浸,戶外位真係正到爆,坐喺度食嘢又可以慢慢chill吓。前菜我叫咗芒果配大蝦牛油果沙律,一上枱已經睇到啲食材好新鮮,沙律菜爽口,蝦又大隻彈牙,芒果仲要超甜,牛油果滑到不得了。每一啖都係唔同層次嘅口感,配埋嗰個蜂蜜芥末醬,酸酸甜甜,好開胃。至於主菜,我揀咗墨西哥烤肉,可以揀雞肉、牛肉或者兩樣混合。我叫咗雞加牛混搭啦,鐵板上枱嗰下熱辣辣,香味已經飄晒過嚟,啲牛肉同雞肉燒得啱啱好,嫩滑又多汁。底下嗰啲青椒、紅椒、洋蔥嘅配菜都炒得好香。最正當然係用玉米餅包住啲肉,再加埋牛油果醬、酸奶油同蕃茄沙沙醬,一啖落肚濃郁又清新,真係食到停唔到口。最後仲試咗個蟹肉意粉,啲蟹肉唔係得少少嗰種,真係啖啖蟹,超滿足!配埋羅勒香蒜醬,好香好滑,完全係終極嘆享受。