2024-06-25 836 瀏覽
每逢星期六日唔知去邊,我哋就會去Airside冒險樂園夾公仔,五匠六釜係我喺Airside食過嘅第四間餐廳。我地六點到達餐廳既時候,餐廳外面已經好多人等緊位。入面裝潢行簡約路線,最特別係落地打玻璃,不過對面係工地,所以冇咩景色可言🤣- 螞蟻上樹其實係豬肉碎炒粉絲,味道香辣惹味,份量非常大,完全食唔晒🤣- 酸辣土豆絲呢個份量係我平時叫既一倍至兩倍,真係好誇張😱。即使咁多土豆絲一齊炒,土豆絲口感爽脆,而且非常開胃,令人食唔停口。- 北京填鴨薄餅皮保持濕潤,唔會咁易痴埋一舊。鴨皮酥脆,油份適中,肥瘦均勻。配料醬汁選擇唔算多,有甜麵醬、蔥絲同青瓜。- 鴨屎香檸檬茶估唔到中餐廳入面都有鴨屎香檸檬茶🤣,檸檬茶好大杯,入口清香,醇厚回甘。五匠六釜應該係Airside入面性價高既一間餐廳,無論食物飲品都好大份,「抵食」絕對係呢間餐廳嘅代名詞

螞蟻上樹

- 螞蟻上樹
其實係豬肉碎炒粉絲,味道香辣惹味,份量非常大,完全食唔晒🤣

酸辣土豆絲

- 酸辣土豆絲

北京填鴨(半隻)

- 北京填鴨

鴨屎香檸檬茶
- 鴨屎香檸檬茶

2024-05-25
螞蟻上樹
酸辣土豆絲
北京填鴨(半隻)
鴨屎香檸檬茶