記得幾月前下午時間幫襯過,餐廳午市有幾個set 揀,價錢適中,又可以飲薏米水,所以今個週末又來了這裡,可惜現在午市已沒有set供應。散叫咗Menu上十大招牌菜之一嘅海鮮喇沙$88。海鮮喇沙都好大碗,有白魚旦丶魚旦片丶蝦丶青口丶旦丶豆卜做配料,還跟一小碟辣醬。蝦都算爽口,但蝦頭同蝦身分離,可見不太新鮮。湯底色澤ok,算濃,但完全沒有鮮味。成碗喇沙整體感覺好一般,所以覺得$88 有點貴同overpriced。提起喇沙,令我想起最近吃過The Market 嘅出品。如果我話那自助餐的喇沙比這兒的好,是否太過份呢?唉... 如果要再來,都係淨係食海南雞配油飯好了。又或者加多少少錢,行遠少少去Mist 吃拉麵,可能更藉得!都係我嘅錯。

Laksa
2011-07-23