2022-10-15
今次我哋受邀去咗位於啟德嘅Burger's Friend Forever參加佢哋嘅試食活動🙌🏻 係呢到我哋先多謝餐廳嘅邀請😆 不過大家放心,就算係試食活動,我哋都係本住好就讚、衰就彈嘅宗旨去為大家報告嘅🔥今次嘅餐廳主打漢堡,同時亦有生酮餐單供應,追求健康嘅人士都可以一嘗漢堡嘅滋味👍🏻我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:至尊漢堡($112):漢堡包好巨型,材料有兩大塊漢堡扒、芝士、太陽蛋、生菜及紫洋蔥,漢堡扒係用安格斯牛肉做,肥瘦均勻,一路食啲汁多到滴晒出嚟,好juicy🥹呢個真係驚喜位,而且成個包都唔會有一啲奇怪嘅醬汁,去影響原材料本身嘅質素,大家可以試諗吓,原材料唔夠靚先需要用醬汁搭救🤷🏿♂️鵝肝安格斯漢堡($148):呢個漢堡就冇至尊漢堡咁厚身,材料有鵝肝、一塊安格斯漢堡扒及番薯苗,食落口感好Rich,鵝肝夠creamy,而且鵝肝醬有少少紅莓醬去中和油膩感,個廚都幾細心,塊安格斯牛扒嘅質素就同上面一樣,都係咁好食及肥瘦均勻🙌🏻我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔
我哋就試咗佢哋嘅兩款best seller:
我哋兩個餐都各自加咗$33嘅配菜,包括韓式雞粒及炸洋蔥圈🤤炸洋蔥圈冇乜特別,就唔多講啦!反而個韓式雞粒,真係要介紹下,佢真係炸到外脆內嫩,好好食👍🏻唔怕辣嘅朋友可以落幾滴 tabasco添,增添風味!
嗱,雖然係試食報告,老實講整體感覺係唔錯嘅,唯獨是呢個價錢居然唔包薯條或汽水,呢個位相信大家都有少少卻步🤫而且,個漢堡包我哋覺得有少少淋身,如果可以用牛油煎到更香脆就仲正喇!