2024-08-07 301 瀏覽
天氣很好,約了朋友行街, 順道可以搵間靚餐廳聚聚舊。 觀塘的Be Leaf 環境靚靚,是經常來的餐廳 。而且最近換了新的brunch餐牌, 配搭更加靈活。香煎鯖魚明太子意大利飯和式洋食風格, 鯖魚煎得香脆, 明太子意大利飯很有驚喜, 味道香濃帶少少辣, 毛豆軟硬啱啱好, 整體感覺鮮味。松葉蟹肉炒滑蛋 酸種麵包配炸薯條酸種麵包煙煙韌韌, 烤得香香脆脆, 配上厚厚的滑蛋, 嫩滑多汁蛋味香濃。 加埋鮮味嘅蟹肉 同埋清新嘅沙律菜 , 感覺非常健康。自家製焦糖餅咖啡,每次來必點的焦糖餅咖啡, 除咗賣相精美, 咖啡亦都非常香醇濃厚, 特別係焦糖餅, 香脆甜美十分 吸引。Grapefruit summer soda, 色彩鮮豔夏日氣氛, 酸酸甜甜好適合夏天。

香煎鯖魚明太子意大利飯

松葉蟹肉炒滑蛋 酸種麵包配炸薯條