2022-12-12 50 瀏覽
臨時參加左朋友嘅下午茶聚會,試左呢間pet-friendly 既cafe🥰1. 聖誕迷你貝果下午茶 ($398 for 2)甜點:- Lemon cake- Chestnut tart- Red forest tree- Yuzu matcha - Tiramisu- Apple crumbles大部分甜點都偏甜,不太岩我胃口。個人覺得最正係Yuzu match, 酸甜酸甜幾好味鹹點:- Smoked salmon- Beef rib- Slow cook chicken- Kimchi Pork最中意貝果鹹點,包軟熟,牛肉略乾身,個人覺得最正係Kimchi Pork,少辣豬肉又濕潤其他:- Prawn cocktail- Earl grey scone Scone 需要改善,茶味重但係太乾價錢算平,份量多,不過味道唔太適合我😂2. 冬陰功辣蝦卷心粉🍝 ($98)少辣但係唔太creamy ,口感唔油膩,正👍🏻呢個價錢份量偏少。3. Latte- 玄米茶髒髒咖啡($60)- 伯爵鮮奶咖啡($58)- 焦糖脆脆鮮奶咖啡($56)Latte 杯杯都好正,啲味全部都比較特別,咖啡味偏重,價錢正

1. 聖誕迷你貝果下午茶 ($398 for 2)

甜點:

- Kimchi Pork

其他:
- Prawn cocktail
- Earl grey scone

Scone 需要改善,茶味重但係太乾

價錢算平,份量多,不過味道唔太適合我😂

2. 冬陰功辣蝦卷心粉🍝 ($98)

3. Latte
- 玄米茶髒髒咖啡($60)
- 伯爵鮮奶咖啡($58)
- 焦糖脆脆鮮奶咖啡($56)

Latte 杯杯都好正,啲味全部都比較特別,咖啡味偏重,價錢正常。

聖誕迷你貝果下午茶
冬陰功辣蝦卷心粉