2021-05-29
知道佢手整意粉。想試佢好耐。無奈佢實在太受歡迎。好鬼難book,一路都冇試過。結果一個月前book 終於book 到星期五晚食。入面比想像中細。唔怪得咁難book. 但檯嘅距離都唔錯,加埋膠板都食得安心。4個人叫咗2個頭盤,3個主菜,2個甜品。全部都屬於幾好至好正嘅水平。頭盤較鐘意雪蟹肉沙律。勁多蟹肉,雖然蟹肉唔屬於好鮮甜,但連埋啲魚子同青瓜食夠清新,啱曬近排天氣食。Carbonara 真係堅高質,意粉al dente,食得出係手工意粉,個汁好有蛋香,但又唔會覺得好heavy, 成碟嘢有響意大利食意粉嘅感覺,好想食多碟。紅蝦意大利飯個飯都做得好好,飯煮得剛好,唯獨是蝦味唔突出。甜品反而個蘋果批好過tiramisu. 可能出面太多地方整tiramisu 都做到呢個水平,佢呢個反而冇乜特別。 蘋果批係淋嗰隻,好在蘋果多,甜而不膩,加埋唔太甜嘅雲呢拿雪糕真係一流。總結:食得過。必食carbonara。
總結:食得過。必食carbonara。