2015-02-07
諗住同朋友慶祝生日,book定台~order定蛋糕碟上寫字~點知⋯去到用餐時間兩小時都ok,我地最早到無咩人,個到無set dinner~散叫~叫咗蟹肉risotto,海鮮寬條面~味道ok~再叫一個小食,煙肉帶子串~食哂主餐,小食都未到,催咗兩次,終於有,以為熱辣辣,結果入口一般~叫了兩杯飲品,matcha frozen cup and strawberry smoothie~味道幾好~到最後叫甜品,服務生講今日三款special: opera, lemon cake同橙撻~咁我同朋友好自然叫opera,等咗陣服務生拎咗個撻出黎,問咗兩次,我地叫opera wo,佢地堅稱呢個就係opera,到最後有個服務生講咗句'呢個係opera,我唔再評論喇'ok~我地都無所謂,食落係橙味,外型係個撻,嗯~從新認識這個'opera'~講到驚喜,原本比朋友驚喜,電話預約時已講明甜品到時叫,但希望碟上寫happy birthday,我仲串咗兩次朋友既名去double confirm,到上甜品佢反問我要寫咩,佢地預約無紀錄低,結果當住朋友面叫佢重寫⋯其實食物質素ok,但可能服務生只得兩三個,所以服務差一點
叫咗蟹肉risotto,海鮮寬條面~味道ok~
其實食物質素ok,但可能服務生只得兩三個,所以服務差一點~