2018-12-15
郊遊日👯♀️,手腳並用完肚仔打曬鼓,一直都覺得535 tower裡面嘅餐廳好型,但擔心價錢貴唔親民。但意外地比我發掘到呢間無論性價比、環境、食物質素都十分岀色嘅餐廳😚😋Ham Croquttes🍖無論外形同味道都同薯波好近似🥔但食落有濃香奶油味。原來裡面內餡豐富😂有牛奶、火腿、洋蔥等等,雖然係炸物,但完全零油膩感🤙🏻Baked egg and mash🍳薯蓉裡面有啲煙肉碎,職員教我地要先將半熟蛋同薯蓉撈埋一齊,再用脆法包點住食,一脆一軟滑口感,配埋小小煙肉碎令整體口感同味道非常match!!🤤Grilled Vegetables🥗有茄子🍆、翠肉瓜同埋兩款唔同色嘅意大利青瓜🥒。以青醬 (pesto),青新得黎又帶點獨特嘅芳香,滲透岀淡淡嘅蒜香同羅勒味,原來看似普通嘅菜都可以咁好味厚切薯條🍟個wasabi蛋黃醬特別到令我個茄醬男朋友放棄咗佢最愛嘅蕃茄汁!粗薯條係我嘅至愛,咁多樣favourite擺埋一齊,說好的減肥......這麼近,那麼遠🤭Honey roasted spring chicken🍗蜜糖燒雞令人好想約人圍爐BBQ🥢餐廳好貼心咁已經起好咗大部分骨,令雞胸lover嘅我輕易可以
Ham Croquttes🍖
Baked egg and mash🍳
Grilled Vegetables🥗
厚切薯條🍟
Honey roasted spring chicken🍗
蜜糖燒雞令人好想約人圍爐BBQ🥢餐廳好貼心咁已經起好咗大部分骨,令雞胸lover嘅我輕易可以自行開動。翼位雞脾就留俾另一半慢慢嘆😂 隻雞火喉啱啱好,外皮香脆滲岀淡淡蜜糖味,佢嘅肉質都好嫩滑,認真蜜味可口🤤🤤伴碟嘅菜都好岀色,尤其係啲連皮薯仔👍🏻👍🏻
整體黎講,菜式特別,配搭都有驚喜🤩 環境好有高檔設計嘅感覺,座椅型格舒適,就好似機場VIP Lounge等起飛🤣 啲食物擺盤每道菜都好精緻!兩口子星期六慢慢傾住嘆,感覺極之良好🥰