🌟將軍澳 - chill 又抵食既扒房🥩👍🏻🌟將軍澳海旁一帶一向有好多特色餐廳🍴,今次就試下呢間扒房🥩,裝修時尚簡潔有格調,行藍色同灰色既路線,座位闊落,有啲法式小餐館既感覺~ 野食方面係貴精不貴多,每樣野都幾有層次,算幾抵食🤤(5 😍 係滿分,🤩係半分)美國特選天然黑白肉眼扒 🇺🇸🥩 - $478 (好味指數:😍😍😍😍)叫做肉眼因為中間有一塊油花好似眼👀咁,小編今次揀左16oz既,份量真係幾多,食完都夠飽~ 小編叫左medium,生熟程度啱啱好,外焦嫩嫩,中間位粉紅色帶少少血水🩸,肉質結實有彈性,口感嫩滑唔會韌,油脂分布均勻,有幾濃既牛味🐮,同埋幾juicy~ 旁邊仲有香口既蒜皮🧄同爽甜既番茄仔🍅,同時侍應仲會問埋我地想要咩汁,包括有牛肉汁🐮、黑椒汁⚫️、荷蘭蛋黃醬🇳🇱🟡同芥末tim,個蛋黃醬🟡口感順滑豐厚,幾重牛油味🧈 配埋醬食會感覺更加油潤,而芥末醬既味道就偏刺激啲,都突出到肉味薯條🍟 (好味指數:😍😍😍😍)無限♾️️免費🆓添加既,行返法國🇫🇷風格會比較幼身,金黃酥脆,入面口感綿密,幾香口惹味,配埋酸酸地又開胃既茄汁🥫,忍唔住keep住食🤤卡邦尼意粉🍳🥓🍝 - $128 (好味指數:😍
🌟將軍澳 - chill 又抵食既扒房🥩👍🏻🌟

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
美國特選天然黑白肉眼扒

薯條

薯條🍟 (好味指數:😍😍😍😍)
卡邦尼意粉

卡邦尼意粉🍳🥓🍝 - $128 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個卡邦尼意粉🍝 滑溜香口,將個蛋黃🟡、巴馬臣芝士🧀️同個蛋汁撈好之後,香味濃郁有鹹香,個汁夠杰但唔會一舊舊,意粉🍝有Al dente既爽口,幾掛汁~ 同埋今次用既唔係煙肉🥓,而係風乾豬肉粒🐷有更加重既豬味,有咬口又唔會柴,同埋有豐富既油分,熱力令到個油香更加出,食落更加香口~ 估唔到佢係小食,但份量夠多,抵食👍🏻
嫲嫲芝士蛋糕

嫲嫲芝士蛋糕 👵🏻🧀️🍰 - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
個巴斯克芝士蛋糕🧀️🍰幾大件,係原味黎,主要係利用高溫烘烤出漆黑既表面,有比較結實但又綿密既口感,而餡係半熟狀態,裡面仲有啲留心tim~ 一食就感受到焦香同滑順兩種感覺既碰撞💥,仲有幾清香既奶味🥛,上面有幾多輕盈香滑既奶泡🥛同開心果碎,可以中和下芝士蛋糕🧀️🍰濟既感覺

Clitoria - $68 (好味指數:😍😍😍🤩)
呢杯mocktail係落左接骨木花加蝶豆花🪻調配而成,有好靚既紫色,有淡淡既清香,如果接骨木花既香味再出啲就更加好

Roselle - $68 (好味指數:😍😍😍😍)
而另一杯mocktail係由洛神花🌺加玫瑰🌹調配而成,有亮麗既紅色,味道酸酸甜甜,清香解膩,有淡雅既玫瑰🌹香味

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍