2020-09-07
/Hashtag Coffee/西環/平日下午兩點去到,八成滿,枱與枱之間有距離,沒甚壓迫感,是適合與朋友閒聊的cafe/點了一款bagel,一款croissant,這裏有「車仔包」,像車仔麵做法,自己選包底和配料|Hashtag Crab Special|$88|牛角包未算十分酥,但富牛油香氣,夾著蟹肉,拌上自家調製的醬料,加上粒粒蟹籽和生菜的口感,整體味道十分好。(個醬嘅味一食落口令我聯想起m記魚柳包,但係好食嘅)|Che Zai Bread|$98|自選:Bagel+ Cream cheese+ Avocado+ Smoked Salmon雖然不比crab croissant那款濃味,不過cream cheese與bagel配搭得宜。+$25可配regular coffee,點了杯 cappuccino|#Hashtag|$60|Espresso + tonic water正是夏天必選咖啡,加上檸檬更顯清新
|Hashtag Crab Special|$88|
|Che Zai Bread|$98|