餐廳: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
資訊:

2022-02-09 34 瀏覽
呢排疫情愈來愈嚴重,想安心同朋友家人soon仔出街食餐飯都好難😵‍💫所以🤰🏻都買多咗外賣返屋企食,呢排見到傷心酸辣粉原來有酸菜烤魚套餐外賣自取,二人份量都係$169喳!真係良心價黎因為通常酸菜魚坐底都$200啦。見最近天氣凍咗咁多,一於就買返去試吓啦。去到拎外賣時真係嚇一跳,二人份量竟然有成三大盒外賣咁多,仲要好重手拎到🤰🏻手都震埋😵‍💫震住震住咁拎返屋企🌝老檀酸菜烤魚$169烤魚真係烤到金黃色,十分香口,魚肉拎到返屋企都唔會話浸到淋哂散哂,辣度方面🤰🏻叫咗小辣,一入口就唔算好辣,之後就愈食愈辣,所以🤰🏻覺得呢隻辣度岩岩好好岩🤰🏻而佢嘅酸度適中,唔會話太酸蓋過哂其他味咁,配料方面就分別有:肥牛、丸類、香腸、生菜、薯粉同雲耳份量超多,🤰🏻覺得夠3人share la🤣而當中值得一讚就係佢啲牛丸,原本呢個價錢🤰🏻唔期望啲咩靚牛丸,但一咬落去粒牛丸就爆哂汁🤤真係好驚喜😆而佢$169仲包埋兩包紙包飲品,🤰🏻真係覺得性價比黎講係一流嘅~
呢排疫情愈來愈嚴重,
想安心同朋友家人soon仔出街食餐飯都好難😵‍💫
所以🤰🏻都買多咗外賣返屋企食,
呢排見到傷心酸辣粉原來有酸菜烤魚套餐外賣自取,
二人份量都係$169喳!
真係良心價黎因為通常酸菜魚坐底都$200啦。
見最近天氣凍咗咁多,
一於就買返去試吓啦。
去到拎外賣時真係嚇一跳,
二人份量竟然有成三大盒外賣咁多,
仲要好重手拎到🤰🏻手都震埋😵‍💫
震住震住咁拎返屋企

🌝老檀酸菜烤魚$169
烤魚真係烤到金黃色,十分香口,
魚肉拎到返屋企都唔會話浸到淋哂散哂,
辣度方面🤰🏻叫咗小辣,
一入口就唔算好辣,
之後就愈食愈辣,
所以🤰🏻覺得呢隻辣度岩岩好好岩🤰🏻
而佢嘅酸度適中,
唔會話太酸蓋過哂其他味咁,
配料方面就分別有:
肥牛、丸類、香腸、生菜、薯粉同雲耳
份量超多,🤰🏻覺得夠3人share la🤣
而當中值得一讚就係佢啲牛丸,
原本呢個價錢🤰🏻唔期望啲咩靚牛丸,
但一咬落去粒牛丸就爆哂汁🤤
真係好驚喜😆
而佢$169仲包埋兩包紙包飲品,
🤰🏻真係覺得性價比黎講係一流嘅~