2022-12-25 33 瀏覽
住係深水埗咁耐,見住呢間YuYu Sushi開左咁耐,今日終於的起心肝帶屋企人黎食好西啦!估唔到餐廳環境咁靚咁大,真係開party都無問題啊!牛肉壽喜鍋 $98我平時真係好怕食壽喜燒啲汁,因為大多數都好甜,但呢個壽喜鍋嘅汁完全唔會好甜,重好香添!啲牛肉黎到唔會熟晒真係值得一讚!出面果啲熟晒好硬會唔好食,呢個完全無問題!壽司五件配天婦羅烏冬 $118刺身超新鮮,係我至愛嘅三文魚啊!油脂好靚唔會乾,絕對唔似平價貨。個蝦都好驚艷,超鮮甜,唔會勁乾又無味咁!超讚!天婦羅炸粉一啲都唔厚,好脆口,隻蝦爽口彈牙。重有茄子炸得好好味,我同媽媽都好中意。另外烏冬好驚艷,質素好好唔會煲到林晒,呢個我大愛!兩個餐Lunch黎都會包左沙律同味噌湯,真心超抵食!長沙灣呢區高質日本餐廳唔多,呢間絕對可以Encore!

牛肉壽喜鍋 $98

壽司五件配天婦羅烏冬 $118

另外烏冬好驚艷,質素好好唔會煲到林晒,呢個我大愛!

2022-12-18